Matsu El Pícaro, El Recio en El Viejo... een verhaal over biodynamische wijnen uit Spanje.

Topwijnen uit de Toro streek

Doordrongen van de wens topwijn te maken, zocht wijnmaker Raul Acha naar de beste wijngaard in het Toro gebied. Matsu, dat in het Japans “geduldige balans” betekent, omschrijft perfect de essentie van dit project.

De druiven komen van 
90 jaar oude wijngaarden met een beperkte productie, gelegen in arme grond en gekweekt met behulp van biodynamische technieken. Matsu is meer dan een wijnhuis of een wijn; het is een modern, duurzaam wijnbouwproject dat een unieke collectie van zeer expressieve wijnen bij elkaar brengt. 

'El Pícaro' ('de schurk') belichaamt de jongere generatie, waarin de kenmerkende eigenschappen van het personage het vertegenwoordigt: jong, sterk, moedig, met veel lef en een wilde kant.

'El Recio' ('de stoere') staat eerder voor maturiteit en ernst. Passende begrippen hiervoor zijn weelde, glans, intens, stevig, voluptueus...

Gemaakt in een zeer beperkte oplage en van de oudste stokken van het mooiste deel van de wijngaard heet onze laatse wijn in de reeks, niet voor niets 'El Viejo' ('de oude').MatsuElPicaro.jpg

Matsu El Pícaro

El Picaro is een jonge, fruitige, biodynamische Tinta de Toro (Tempranillo) die een korte houtrijping heeft gehad op Frans eikenhout. De wijn heeft mooie aroma's van bosbessen, bramen, zoethout en een hint mineralen. Op dronk, maar kan zich nog verder ontwikkelen. Goed in combinatie met gegrild (rood) vlees, stoofschotels, gevogelte en pasta's. Serveren op 16°C. 

Prijs per fles: € 11,00

MatsuElRecio.jpg

Matsu El Recio

El Recio, een wijn met beperkte oplage wordt gemaakt met druiven van 90 tot 100 jaar oude wijnstokken. Wordt manueel geoogst de eerste 15 dagen van de maand oktober. De malolactische gisting en de rijping worden gerealiseerd in Franse eikenhouten vaten gedurende 14 maanden. Het is een volle, rode wijn met veel finesse en een intens aroma van chocolade, zwart fruit en vanille. Hij heeft een volle, zijdezachte smaak met minerale tonen en een aangename lange afdronk. 

Prijs per fles: € 18,00

MatsuElViejo.jpg

El Viejo

El Viejo wordt gemaakt op een selectie van eeuwenoude wijngaarden. Ook hier een handmatige oogst tijdens de eerste helft van oktober. De malolactische gisting vindt plaats in nieuwe Franse eikenhouten vaten, gedurende 16 maanden. Een dieprode kleur met violet gekleurde tinten. Dankzij de vatveroudering kreeg de wijn een zeer intense neus van gerijpt zwart fruit dat goed samengaat met de geroosterde, kruidige en gerookte tonen.  Hij is vol in de mond met rijpe en ronde tannines met zoete tonen. Een absolute topper!

Prijs per fles: € 41,00

Interesse in één van deze wijnen.

Vul gerust onderstaand formulier in met uw bestelling.