Rode wijnen Portugal

PortaldAzenhaReservarood.png

Portal d'Azenha Reserva 2019 Douro Doc

Er heerst een continentaal klimaat in het gebied met hete zomers en koude winters. De regio is weinig blootgesteld aan de noordwinden en de winden van de Atlantische Oceaan, omdat hij beschermd wordt door de Serra Mesão. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet en leisteen.
 
Druiven: 30% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz, 40% Touriga Nacional.
 
Complete ontsteling, gevolgd door een verlengde, zachte schilmaceratie. Alcoholgisting in moderne gerobotizeerde roestvrij stalen “Lagares” met gecontroleerde temperatuur rond 26° C.
 
9 maanden in nieuwe Franse eiken vaten.
 
Intense granaatrode kleur met violette tonen. In de neus complex, presenteert aparte toetsen van gemacereerde bosvruchten, subtiele rode jam met geroosterde tonen, chocolade en donkere bloemblaadjes. In de mond rijp, jammy fruit met een goed gebalanceerd en gestructureerd gevoel in de mond.
 
Heerlijk met in de oven gebakken vis, gegrild/ gemarineerd vlees of met stevige kazen.
 
Prijs per fles: € 16,00
PortaldAzenhaGrandeReservarood.png

Portal d'Azenha Grande Reserva 2016 Douro Doc

Er heerst een continentaal klimaat in het gebied met hete zomers en koude winters. De regio is weinig blootgesteld aan de noordwinden en de winden van de Atlantische Oceaan, omdat hij beschermd wordt door de Serra Mesao. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet en leisteen.

Druiven : 60% Touriga Nacional, 20% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz

Manuele ontsteling van de druiventrossen voor het binnengaan van de kelders, verlengde maceratie van de zachte schil en alcoholische gisting aan een temperatuur van 26° C. Fermentatie gebeurt in gerobotiseerde “Lagars” van roestvrij staal.

12 maanden rijping in nieuwe vaten van Franse eik.

Alcoholgehalte :14,5% Vol.

Deze rode wijn heeft de typische kenmerken van de Douro-terroir.  Een explosie van rijpe bosvruchten in de mond. Complex en een subtiele toast, chocolade en wat zwarte bloemblaadjes. Zacht, goed volume, goed gestructureerd, eindigend et een lange afdronk.

Uitstekend bij gemarineerd, gegrild rood vlees, wild en goed gestructureerde kazen.

Prijs: € 29,85