Porto

PortaldAzenhaPortoTawny.png

Porto Portal d'Azenha Tawny

Druiven:Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca.

Vinificatieproces : Fermentatie in roestvrij stalen vaten. De most ondergaat een gistingsproces, dat door het toevoegen van brandewijn van 77% Vol. gestopt wordt, wanneer de gewenste zoetheid bereikt is. 

Rijping in vaten gedurende 2 maanden, waarna hij gescheiden wordt van het sediment en, indien nodig, het alcohol % wordt aangepast. Tawny Porto heeft gerijpt gedurende minstens 4 jaar in grote eiken vaten.

De kleur wijzigt naar een bruinachtig rood wegens het rijpingsproces. In de neus vind je fruitige aroma's met toetsen van noten en gedroogd fruit.

Past goed als aperitief, bij harde kazen, gedroogd fruit en rijstgerechten.

Prijs: € 11,25

PortaldAzenhaPorto10years.png

Porto Portal d'Azenha 10 years

Er heerst een continentaal klimaat in het gebied met hete zomers en koude winters. De regio is weinig blootgesteld aan de noord winden en de winden van de Atlantische Oceaan, omdat hij beschermd wordt door de Serra Mesão. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet en leisteen.

Druiven: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca.

Vinificatieproces: Fermentatie in roestvrij stalen vaten. De most ondergaat een gistingsproces, dat gestopt wordt door de toevoeging van brandewijn van 77% vol, wanneer de gewenste zoetheid bereikt is. Rijping in vaten gedurende 10 jaar, waarna het sediment wordt afgescheiden en, indien nodig, het alcoholpercentage aangepast wordt.

De kleur van deze porto wijzigt naar bruinachtig rood ten gevolge van de rijping. In de neus vind je fruitige aroma's met smaaktonen van noten en karamel terug.

Past goed bij gedroogd fruit, eende- of ganzenlever, ook bij Portugese kazen, rijpe Gouda en blauwe kazen en desserten.

Het beste geserveerd tussen 12° en 16° C.

Prijs: € 26,90

PortaldAzenhaPortoWhite.png

Porto Portal d'Azenha White

Druiven: Malvasia Fina, Códega, Gouveio, Viosinho.

Vinificatieproces : Fermentatie in roestvrij stalen vaten. De most ondergaat een gistingsproces, dat door het toevoegen van brandewijn van 77% Vol. gestopt wordt, wanneer de gewenste zoetheid bereikt is.

Rijping in vaten gedurende 2 maanden, waarna hij gescheiden wordt van het sediment en, indien nodig, het alcoholpercentage aangepast wordt.

Deze porto is lichtgeel van kleur en heeft delicate aroma's. In de mond voelt hij fris en mooi gebalanceerd aan met een heerlijke afdronk.

Top aperitief met Tonic (Port Tonic), past goed bij gerookte vis, koude vleeswaren, zeevruchten en geitenkaas.

Prijs: 11,25 €