White wines Portugal

PortaldAzenhaReservaBranco.jpg

Portal d'Azenha Reserva Branco 2020 Douro Doc

Er heerst een continentaal klimaat in het gebied met hete zomers en koude winters. De regio is weinig blootgesteld aan de noordwinden en de winden van de Atlantische Oceaan, omdat hij beschermd wordt door de Serra Mesão. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet en leisteen.
 
Druiven: 40% Gouveio, 30% Arinto, 30% Viosinho.
 
Manuele selectie van druiven op de sorteertafel voor het binnengaan van de kelder. Zacht pneumatische druk, gevolgd door gisting in roestvrij stalen vaten gedurende 3 weken bij 15° C.
 
Afgewerkte alcoholische fermentatie in Franse eiken vaten : 20% nieuw, 80% gebruikt. Gerijpt gedurende 6 maanden in vaten met een wekelijkse “battonage”.
 
In de neus exuberant exotisch/tropisch fruit, waarbij mango en papaya opvallen. Citrus, vleugje vanille en florale tinten.
In de mond fruitig, fris, aangenaam volume, demonstreert een goede en delicate structuur met een persistente afdronk.
 
Past perfect als appetizer of bij lichte charcuterie, zeevruchten, gegrild wit vlees en zachte kazen.
 
Prijs per fles: € 15,95
PoratlDAzenhaAlvarinhoReservawit.png

Portal D'Azenha Alvarinho Reserva 2021

Manuele pluk in kleine kisten (max. 25kg) Wijnbereiding Volledige ontsteling, maceratie met de schil voorafgaand aan de gisting. Persen van de druivenmost tot een druk van 0,8 bar. Natuurlijke bezinking door statisch decanteren gedurende 24 uur. Fermentatieproces In roestvrijstalen vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 17° Celsius (62°F) tot volledige afbraak van de suikers.      Rijping In roestvrijstalen vaten met fijne droesem, tot het bottelen (4 maanden).

Druiven: 100 % Alvarinho

Intens citroengeel met groene reflecties. In de neus onthult deze wijn ongewone complexiteiten en een uitbundig aroma van wit steenfruit, ondersteund door duidelijke mineralen en subtiele tonen van vanille.

Fruitig, opmerkelijk volume in de mond, elegant in balans en eindigend met een knisperende frisheid die blijft hangen.

Uitstekend bij kruidige delicatessen, op basis van in de oven gebakken vis, gegrild wit vlees, stoofschotels en zachte kazen.

Prijs: € 17,50 

PortaldAzenhaGrandeReservaBranco.jpg

Portal d'Azenha Grande Reserva Branco 2017 Douro DOC

Er heerst een continentaal klimaat in het gebied met hete zomers en koude winters. De regio is weinig blootgesteld aan de noordwinden en de winden van de Atlantische Oceaan, omdat hij beschermd wordt door de Serra Mesao. De ondergrond bestaat voornamelijk uit graniet en leisteen.

Druiven: 50% Arinto, 50% Rabigato.

Manuele selectie van druiven bij de ingang van de kelder. Totale destemming en maceratie van de koude schil gedurende 8 uur. Zacht pneumatische druk, gevolgd door gisting in licht geroosterde Franse eiken vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 15° C. “Elevage” gedurende 9 maanden in dezelfde vaten (35% nieuwe eik) “en sur lie”, “battonage” om de 15 dagen.

In de neus onthult deze wijn ongewone complexiteiten en een exuberant aroma van wit steenfruit, ondersteund door distincte mineraliteiten en subtiele noties van vanille. Fruitig, opmerkzaam volume in de mond, elegant gebalanceerd en eindigend met een knapperige versheid, die lang aanhoudt.

Uitstekend bij gekruide delicatesses, gebaseerd op in de oven gebakken vis, gegrild wit vlees, stoofpotjes en zachte kazen.

Prijs per fles: € 21,60